c S
Dnevne novosti

Vozio više puta bez vozačke dozvole, oduzet mu automobil

23.03.2023 08:15 RIJEKA, 22. ožujka 2023. (Hina) - Policija je uhitila 52-godišnjaka kojeg je više puta zatekla dok je vozio bez vozačke dozvole, privremeno mu oduzela automobil te predložila da ga se kazni zatvorom u trajanju od 60 dana, izvijestila je u srijedu PU primorsko-goranska.

Nesavjesni 52-godišnjak zatečen je za volanom 'fiata' 20. ožujka poslijepodne na Jadranskoj magistrali iznad Jadranova. Vozio je bez položenog vozačkog ispita, a policija je utvrdila da mu to nije bio prvi put. U policiji kažu da je od rujna prošle godine više puta uvaćen u vožnji, iako nije položio ispit i stekao vozačke dozvole.

U tom razdoblju je zbog toga pet puta dobio pravomoćne prekršajne naloge.Ovaj put, kako je riječ o recidivistu, uhićen je i priveden na kriminalističko istraživanje, a automobil mu se oduzima do okončanja prekršajnog postupka. Primorsko-goranska policija je u optužnom prijedlogu upućenom nadležnom općinskom sudu, osim zatvorske kazne, predložila i izricanje jednogodišnje zabrane vožnje.