c S
Dnevne novosti

Kupnjom nekretnina u Istri i na Kvarneru oprali milijun eura od prodaje steroida

23.03.2023 08:10 PULA, 22. ožujka 2023. (Hina) - Kupnjom nekretnina u Istri i na Kvarneru trojica Slovenaca oprali su više od milijun eura koliko su nezakonito stekli prodajom steroida, zabranjenih tvari koje su u sportu proglašene drogom kao oblik dopinga, a sve češće se koriste i izvan sporta s ciljem postizanja atraktivnijeg izgleda.

Nakon što su nad dvojicom 48-godišnjih te jednim 46-godišnjim slovenskim državljaninom proveli istragu pod sumnjom u pranje novca, istarski policajci u srijedu su priopćili da su prva dvojica od 2002. do 2010. na području SAD-a stekli veći novčani iznos stavljanjem u promet tvari koje su proglašene drogom. Kako bi prikrili njegovo podrijetlo, novac su u svoje i ime poduzeća u njihovu vlasništvu ulagali u kupnju nekretnina na području Istre i Kvarnera.

Jedan od 48-godišnjaka je veću svotu novca uplaćivao i na račun 46-godišnjeg Slovenca koji ga je, sukladno dogovoru sa drugim 48-godišnjakom, koristio za kupnju većeg broja nekretnina na svoje ime, iako je znao kako se radi o novcu koji je stečen na nezakonit način. U policiji procjenjuju kako je osumnjičeni trojac na taj način nezakonito stekao više od milijun eura.
O svem utvrđenom istarska policija je izvijestila nadležno državno odvjetništvo radi poduzimanja daljnjih mjera iz njihove nadležnosti.

Inače, steroidi su pripravak koji se koristi u sportu kao doping u svrhu postizanja što boljih profesionalnih rezultata na sportskim natjecanjima.Isto tako, koriste ga i sportaši rekreativci i brojni drugi koji korištenjem steroida žele postići napredak u svojim tjelesnim mogućnostima, odnosno postizanje određenih promjena u svom izgledu, prvenstveno povećanja mišićne mase.