c S
Dnevne novosti
Srbijanski predsjednik u srijedu i četvrtak u posjetu Hrvatskoj 23.11.2010 07:23 BEOGRAD, 22. studenog 2010. Srbijanski predsjednik Boris Tadić boravit će u srijedu i četvrtak, 24. i 25. studenoga, u službenom posjetu Hrvatskoj, priopćio je Tadićev ured.

Tadić će se u srijedu prije podne sastati s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, nakon čega će slijediti sastanci s predsjednicom Hrvatske vlade Jadrankom Kosor i predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem.

Srbijanski predsjednik potom će razgovarati s predstavnicima Srpskog narodnog vijeća i Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta“.U četvrtak, drugog dana posjeta, očekuje se obraćanje Josipovića i Tadića sudionicima poslovnog foruma u Hrvatskoj gospodarskoj komori.Dvojica predsjednika potom će posjetiti općinu Krnjak, gdje će se sastati s predstavnicima lokalnih vlasti s Banovine i Korduna te predstavnicima srpske zajednice.

Josipović i Tadić posjetit će općinu Gračac i obići sajam ličkih proizvoda, nakon čega će posjetiti jednu povratničku obitelj u selu Deringaj.Predviđeno je i da se predsjednici potom upute u obilazak pravoslavnog manastira Krupa.

Službeni posjet srbijanskog predsjednika Hrvatskoj bit će drugi njegov dolazak u Hrvatsku u mjesec dana, nakon što je, početkom studenog, zajedno sa svojim hrvatskim domaćinom predsjednikom Josipovićem, posjetio Vukovar.