Mapa portala English O nama > Podrška korisnicima   01 5999 918
Traži po     > Po zbirkama  Pomoć prilikom traženja  
IUS-INFO > Korisni dokumenti > Tekst
 
        - +   P *  

Okvir nacionalnoga standarda kvalifikacija za učitelje u osnovnim i srednjim školama

Korisni dokument

Dokument provjeren na dan: 25.4.2016

OKVIR NACIONALNOGA STANDARDA KVALIFIKACIJA ZA UČITELJE U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA

Nacionalno vijeće za odgoj i obrazovanje, kao stručno i strateško tijelo koje prati kvalitetu sustava predškolskoga, osnovnoškolskoga te srednjoškolskoga odgoja i obrazovanja u Republici Hrvatskoj, na svojoj 28. sjednici održanoj 24. veljače 2016. donijelo je u obliku preporuke Okvir nacionalnoga standarda kvalifikacija za učitelje u osnovnim i srednjim školama, krovni dokument za razvoj učiteljske profesije u Hrvatskoj.

U skladu s određenjem u Strategiji znanosti, obrazovanja i tehnologije (2014.) u Okviru nacionalnoga standarda kvalifikacija za učitelje u osnovnim i srednjim školama sve se osobe odgovorne za poučavanje i učenje u osnovnoškolskome i srednjoškolskome obrazovanju mnazivaju zajedničkim nazivom „učitelj“ (prema Preporuci o statusu učitelja - Recommendation Concerning the Status of Teachers, UNESCO, Pariz, 1966.). Naziv „učitelj“ odnosi na osobe obaju spolova.

 

Okvir nacionalnoga standarda kvalifikacija za učitelje u osnovnim i srednjim školamaOkvir nacionalnoga standarda kvalifikacija za učitelje u osnovnim i srednjim školama

Zbirni podaci

Izvor: Nacionalno vijeće za odgoj i obrazovanje

Datum dokumenta: 1.2.2016

Sadržaj provjeren:
20.1.2020
LEXPERA

 
Postavi za početnu stranicu Spremi stranicu u favorite